11 razloga zašto klima ne hladi – III deo

sajt-fm-klima-beograd-popravka-servis-prodaja-klima-ne-radi-III-deo

U trećem delu serijala o rešenjima koja se tiču klime koja ne hladi bavimo se motorom i kompresorom. Ako ste propustili prethodne tekstove ispratite prethodni članak klikom ovde. Simptomi koji upućuju na određeni problem sa klimom obuhvataju dijagnostiku koja podrazumeva raspon od brzog i jednostavnog rešavanja do zahteva za profesionalnim asistencijom servisera klima uređaja, u zavisnosti od težine problema.

7. Pokvaren je motor ventilatora

Motori ventilatora dosta se habaju, posebno ako se klima ne održava redovno.

Znak da je motor ventilatora slomljen ili ne radi jeste zujanje koje dolazi iz ventilatora.

Budući da je problem možda u kondenzatoru koji napaja motor, a ne u samom motoru, važno je da profesionalni serviser dijagnostikuje ovaj problem.

8. Loš ili neispravan kompresor 

Uloga kompresora je da kompresuje rashladno sredstvo, podižući mu temperaturu i transportujući ga do spoljne jedinice. Ovaj postupak sakuplja toplotu iz vašeg doma i oslobađa je napolju kada je klima u režim hlađenja.

Problemi sa kompresorom su najčešće pogrešno dijagnostikovani problemi u sistemu hlađenja. Mnogi drugi problemi sa klimom stvaraju simptome koji izgledaju kao da je kompresor otkazao ali više stvari može prouzrokovati otkazivanje kompresora što otežava preciznu dijagnozu.

Ako verujete da je ovo vaš problem, najbolje je pozvati servis kako biste bili sigurni da ste ispravno dijagnostikovali problem.

Otkrijte 3 razloga koja se često spominju od strane majstora kao razlozi zbog kojih klima ne hladi u poslednjem delu serijala klikom ovde.