11 razloga zašto klima ne hladi – IV deo

fb-fm-klima-beograd-popravka-servis-prodaja

Posle motora i kompresora u prethodnom, trećem delu serijala o mogućim uzrocima koji dovode do toga da klima uređaj ne hladi, u poslednjem delu zaokružujemo celinu sa nekim stavkama koje se češće čuju od majstora na terenu. Ako ste propustili prethodne tekstove ispratite prethodni članak klikom ovde.
Simptomi koji upućuju na određeni problem sa klimom mogu podrazumevati jednostavno rešenje koje će te lako otkloniti sami ali neretko je slučaj da nije moguće izvršiti popravku bez profesionalca.

9. Nizak nivo rashladnog sredstva

Ako u klima uređaju ima nedovoljno rashladnog sredstva, gasa koji po navici i danas nazivaju freonom, sistem će se boriti da pravilno hladi vazduh u vašem domu.

U slučaju da se čuje šištanje dok klima radi, moguće je da curi rashladno sredstvo.U takvim situacijiam gde gas curi punjenje je samo privremeno rešenje.

Rashladno sredstvo je tečnost koja je opasna, pa je najbolje da pozovete stručnog servisera kako bi dijagnostifikovao problem, otklonio uzrok curenja i napunio sistem odgovarajućom količinom freona.

10. Premali klima uređaj

Kada klima ne može da dostigne i održi zadatu temperaturu u vrućim danima, posebno ako neprekidno radi, krivac je možda to što je uređaj sa manjom snagom od neophodne za kvadraturu koju hladi.

Klima uređaj koji neprekidno radi, ali ne hladi dom, dramatično će povećati vaše račune za struju i dovesti do ranijeg kvara celokupnog sistema.

Slobodno nam se obratite za pružanje saveta po pitanju odabira jedinice koja je projektovana za vašu kvadraturu stana a zatim pogledajte široku ponuda rashladnih uređaja za vaš dom i poručite onaj po vašoj meri.

11. Curenje vazdušnog kanala

Vazdušni kanali (i ventilacione cevi) distribuiraju hladan vazduh kroz vaš dom. Rupe ili druge vrste oštećenja na vašem kanalu mogu prouzrokovati curenje vazduha koje ometa pravilno protok vazduha u sve prostorije vašeg doma.

Ako je vaš problem u kanalu, obično ćete imati vruće i hladne tačke u svom domu.

Ukoliko imate problema sa sistemom hlađenja, pozovite licenciranu profesionalnu službu servisera da vam brzo i efikasno reše problem