4 znaka da je vreme da staru klimu zamenite novom – 1. deo

fmk-klima-servis-beograd-sombor-zamenite-staru-klimu-novom-22-03
Ako niste stručno osposobljeno lice specijalizovano za rad na ugradnji i popravci klima uređaja teško je proceniti da li je vaša klima dotrajala. Građani koji koriste stare klime često se nađu pred dilemom da li platiti za popravku stare klime ili kupiti jednostavno novu.

Savremeni klima uređaji mogu da stabilno rade i do 15 godina. Ipak, odabiru pri kupovini ne treba pristupati olako. Cena ni u jednoj delatnosti nije bila nikad garancija i da ste odabrali kvalitet, proizvođača je mnogo a savet iskusnog majstora koja serija se pokazala dobro je zlata vredan.

Obratite se profesionalcima sa preko 10 godina iskustva za odabir i profesionalnu, pouzdanu ugradnju i održavanje vaše klime. Pošaljite upit na stranici kontakt ili nas pozovite.

Ako ste nepoverljive prirode i strahujete od toga da će vam majstor u svakom slučaju predložiti kupovinu nove klime ipak postoji nekoliko načina da i sami utvrdite da se vaša klima približava kraju svog radnog veka.

Obratite pažnju na sledeća četiri znaka:

1. Vaš klima uređaj je stariji od 10 godina

Ovo može biti krajnje očigledno. Savremene klime mogu potrajati 15-20 godina, dok klime starije proizvodnje traju u proseku 10-15 godina. Ako niste radili redovno čišćenje klime i održavanje od strane profesionalca sigurno je da se radni vek znatno skratio. Za razliku od većine kućnih aparata, spoljna jedinica klime je izložena svim mogućim vremenskim uslovima u kojima se očekuje da radi savršeno. To prirodno dovodi do habanja delova a kako je klima uređaj vremešniji tako je i teže naći rezervne delove za njegovu popravku pa se lako može dogoditi da popravka potraje previše dugo ili da je neobično skupa.

Prvi znak se mogao lako pretpostaviti ali naredna tri možda ignorišete, iako su logična. Pročitajte o njima u našem sledećem članku na koji odlazite klikom ovde.