Čemu služi funkcija Sleep na klimi?

fm-klima-servis-beograd-sombor-ugradnja-klima-sleep-funkcija-22-01

Svako ko poseduje klima uređaj, nezavisno da li je to Midea ili Daikin, primetio je na svom daljinskom upravljaču dugme Sleep. Naziv ovog moda služi da asocira i na njegovu namenu. Naime, ova opcija je namenjene za upotrebu klime tokom perioda u kome se odmarate.

Naša tela se lako hlade ali im je potrebna znatna energija da se ugreju. Kada zaspimo, blagi i postepeni porast temperature uticaće na to da se probudimo odmorniji jer je telo u periodu mirovanja trošilo manje energije na održavanje sopstvene temperature.

Kada je odabrana opcija Sleep klima će povećavati temperaturu od 0,5-1 stepen Celzijusa po satu do maksimalnih 3 stepena promene po satu. Kod određenih naprednijih modela postoje senzori koji registruju da li se prevrćete ili mirno spavate pa se u zavisnosti od vaše količine pokreta povećava ili snižava temperatura.

Obratite se profesionalcima sa preko 10 godina iskustva za odabir i profesionalnu, pouzdanu ugradnju i održavanje vaše klime. Pošaljite upit putem kontakt forme ili nas pozovite.

Dodatna velika prednost opcije Sleep je što se u ovom režimu rada rad klima znatno manje čuje a i povećana je ekonomičnost kada je u pitanju potrošnja struje.

Ako vam je prioritet da uštedite struju pri korišćenju klima uređaja potrudite se da tokom leta temperaturu ne spuštate ispod 24. podeoka dok se zimi 18 stepeni Celzijusa smatra temperaturom iznad koje ne treba ići.

Lepe snove želimo.