Da li je klima zdrava

Klima koja poštuje osnovne preporuke montiranja, servisiranja in upotrebe je zdrava.

Najpre mesto-lokacija klime u prostoriji je jako bitna, jer klima mora biti tu, prisutna u prostoriji, da je osetite kako vam prija ali da nije nametljiva i iritantna.

Naime nikako nije dobro , da klima duva u pravcu u kojem sedite, da duva preko vas, da dolazite na bilo koji način direktno u dodir sa hladnim vazduhom.

Da li je klima opasna?

Klima izduvava rashlađen vazduh koji ima približno 12 stepeni.

Vazduh koji trenutno prija ljudskom telu, kada je napolju ili u prostoriji npr.35-40stepeni.

Ali posledice mogu da budu katastrofalne.

Prilikom adaptacije-prilagođavanja ljudskog tela na ovakvu temperaturu šire se krvni sudovi, srce radi ubrzanim ritmom i telo obično nemože da se za tako kratko vreme prilagodi što izaziva srčani udar, a neretko i ono najgore.

Klima mora da duva negde u prostoriji gde niste na udaru, i da razlika u odnosu na spoljnu temperaturu bude od 7-10 stepeni.

Možda je najlakše objasniti ovako:

Ako će te dan provesti u kući, u prostoriji u kojoj je klima, i nećete izlaziti napolje na velike vrucine, podesite klimu na 24-25 stepeni, jer je to neka optimalna temperatura gde se ljudsko telo oseća najprijatnije…..

Dali klima smeta bebama

Ovde bih rekli da je više potrebno obratiti pažnje kada je klima u režimu hlađenja nego grejanja. Generalno jako je bitno da klima neduva direktno u vas ili preko vas.

Sada kod male dece i beba to jos vise dolazi do izražaja,ljudskom telu je najprijatnija temperatura imeđu 23 i 25 stepeni,ako klima rashlađuje vazduh negde u prostoriji gde nema hladan vazduh direktan dodir sa nasim telom i telom beba sigurno će i njima biti prijatnije.