Kada počinje i koliko traje grejna sezona?

fb-211008-FMK-01-fm-klima-servis-beograd-montaza-kada-pocinje-grejna-sezona-01

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila.

Grejna sezona traje, u slučaju Beograda, po zvaničnim podacima beogradskih elektrana, od jeseni do proleća, konkretno od 15. oktobra do 15.aprila. Tokom ovog perioda, građani koji su u mogućnosti i plaćaju uslugu daljinskog grejanja, u teoriji, imaju ugrejane radijatore od 6 – 22 časova svakim danom osim nedeljom kada se grejanje pušta od 7 – 22 časova.

Noću, nakon 22 časova, radijatori su hladni osim za Novu godinu (noć između 31. decembra i 1. januara), srpski pravoslavni Božić (noć između 6. i 7. januara) i za proslavu Nove godine po Gregorijanskom kalendaru (noć između 13. i 14. januara) kolokvijalno poznate i kao Pravoslavna ili Srpska Nova godina.

Sa klimom u stanu sami određujete kada se grejete. Sa više od decenije iskustva u radu FM-Klima servis montira, održava i prodaje klima uređaje. Obratite nam se ovde.

Grejanje tokom ovog perioda može biti prekinuto ukoliko spoljna temperatura beleži vrednosti iznad 15 °C duže od 2 sata ali i ponovo uspostavljeno kada je temperatura 12°C ili niže. Dvanaest stepeni Celzijusa ili niže, ali kao prognoza srednje dnevne temperature za naredni dan uslov je da se usluga grejanja pruža izuzetno i u periodu od 1 – 14. oktobra i 16. aprila – 3. maja.

Ipak svedoci smo godinama, kao i ovih dana, da je redak slučaj da se grejanje zaista i uključi pri nižim temperaturama van grejne sezone.

Ukoliko je spoljašnja temperatura izmerena u 18 časova niža od +1 °C i meteorolozi za vreme od 22 – 06 časova prognoziraju temperature niže od nultog podeoka, usluga grejanja traje kontinuirano 24 časa.