Održavanje konstantne temperature kod naglih promena vremena

Svedoci smo da su, sa klimatskim promenama, nagle promena vremenskih uslova sve češće a raspon temperatura u vremenskim prognozama za noć i za dan je značajno povećan u poređenju sa periodom od pre 20 do 30 godina.

Posebno u prelaznim mesecima godišnjih sezona lako se može dogoditi da, po završetku nekoliko prolećnih dana, nastupi period hladnoće tokom koje se zima uvlači u kosti. Promena pritiska u ovim periodima ne utiče samo na meteoropate već su glavobolje i malaksalost česte kod većine stanovništva, pa i kod mladih.

Dok na temperaturu napolju ne možemo kratkoročno da utičemo, već je dugoročna promena odnosa prema planeti jedini mogući način da se vide rezultati, u okrilju svog doma savremena tehnologija dozvoljava da automatski regulišemo temperaturu i na taj način održimo uslove kako za produktivnost ali i za opuštanje u krugu porodice.

Obratite se profesionalcima sa preko 10 godina iskustva za odabir i profesionalnu, pouzdanu ugradnju i održavanje vaše klime. Pošaljite upit na stranici kontakt ili nas pozovite.

Upravo ovoj nameni služi funkcija Auto na klima uređajima koja je prikazana najčešće putem znaka koji u sebi sadrži dve kružne strelice.  Kada odaberete ovu opciju na klimi, uz odabir temperature po vašoj želji, sistem će putem senzora pratiti razliku između temperature doma i temperature određene na displeju i, prema potrebi, grejati ili hladiti dom.

To znači da ne morate da samostalno prebacujete klimatizacioni sistem iz moda grejanja u mod hlađenja i obrnuto već se kompletna jurnjava rešava jednim pritiskom dugmeta.

Ova funkcija klime je, takođe, veoma korisna i poslovnim korisnicima pri klimatizaciji magacina opremljenih robom koja zahteva specifične uslove održavanja.