Prednosti grejanja sa inverter klimom

fm-klima-servis-beograd-ugradnja-montaza-inverter-za-grejanje-2021-01

Kako prognoza najavljuje hladnije dane tako nam je sve više glavna tema grejanje u domu. Inverterske klime se smatraju jednim od najefikasnijih uređaja kada je u pitanju potrošnja električne energije, u poređenju sa drugim grejnim uređajima na struju. Klima od 12000 BTU (kolokvijalno dvanaestica) troši, u proseku 1,2 KW dok ispumpava snagu od 3,5 KW.

Obični klima uređaji su projektovani da rade na temperaturama do -5 stepeni Celzijusa, mada nije retka pojava da njihova sposobnost da ugreju dom, kod modela slabijih kvaliteta, drastično opada već petog podeoka iznad nule.

Inverter klime nesmanjenim kapacitetom greju do -15°C a kod pojedinih modela visoke klase i do čak -25°C.

Klime nemaju u sebi ugrađene električne grejače (žarače) poput većine drugih grejnih uređaja, već se vazduh greje putem kompresovanog gasa što za posledicu donosi energetsku efikasnost tj. uštedu u računu za struju.

To ne menja činjenicu da pri izboru klima uređaja treba obratiti pažnju na odabir energetske klase pa ako se odlučite da u startu kupite uređaj sa oznakom „A“ za šta ćete izdvojiti malo više novca, kasnije će se to pametno ulaganje vratiti kroz manje račune za struju.

Obratite se profesionalcima sa preko 10 godina iskustva za odabir i profesionalnu, pouzdanu ugradnju i održavanje vaše klime. Pošaljite upit putem kontakt forme ili nas pozovite.

Pored energetske efikasnosti inverter klime imaju dodatne prednosti pri grejanju o odnosu na ostale vidove grejanja:

Nema pepela i prašine

  • Upravljate komforno putem daljinskog ili telefona
  • Zauzima malo prostora u stanu
  • Nema u sebi grejna tela visoke temperature pa je opasnost havarije minimalizovana
  • Počinje odmah da greje, nema potrebe da akumulirate energiju preko noći
  • Vi kontrolišete kada će da radi i kada vam ne treba jer niste tu

 

Ipak, kao i sve ostalo na planeti, potrebno je redovno održavanje te nemojte zaboraviti da redovno očistite filtere jer prljavi filteri značajno smanjuju efikasnost rada. Ako to želite da uradite sami pročitajte kako ovde.